آیت الله دینپرور: دهه امامت و ولایت مساله تشریفاتی و تبلیغاتی نیست
ارتباط فردا: آیت الله دین پروز- رئیس ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید بزرگ غدیر- امروز چهارشنبه (۱۷ اردیبهشت) در اولین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت که باحضور اعضای این ستاد در شورای هماهنگی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد با بیان اینکه در دوران طلبگی توفیق داشتیم خدمت علامه امینی رسیدم، ایشان تمام صحبتشان درباره تألیف الغدیر و نکات و کرامات آن بود. ما در اوایل طلبگی بودیم. گفتند ما سال ها در نجف درس می خواندیم و درس می دادیم. به حرم مشرف شدم و به ایشان گفتم یک کاری دست ما بده! گفت از حرم که بیرون آمدم فکر تألیف الغدیر به ذهنم آمد و دنبال کردم تا به اینجا رسیدم. بزرگداشت دهه امامت و ولایت نیز از عنایات امام علی(ع) است که کاری است که دست ما دادهاند.
وی با تاکید بر این موضوع که دهه امامت و ولایت مساله تشریفاتی و تبلیغاتی نیست خاطرنشان کرد: بعد از ۴۶ سال از انقلاب اسلامی در برابر همه هجمهها و دشمنیهای استکبار جهانی این نظام و حکومت روز به روز در حال ترقی و پیشرفت است و این فرصت به دست ما آمده که بتوانیم اهداف امامت و ولایت را تحقق ببخشیم. امام علی(ع) که بعد از پیامبر(ص) به امامت و خلافت، منصوب شدند هدف یک مقام دولتی و تشکیلات ریاستی ظاهری نبود. بلکه یک هدف را امام علی(ع) تعیین کردند که امامت و ولایت در ذیل آن است: به همین دلیل است که امام علی(ع) فرمودند:” لَولا حُضُورُ الحاضِرِ، و قِیامُ الحُجَّةِ بِوُجودِ الناصِرِ، و ما أخَذَ اللّه ُ عَلَی العُلَماءِ أن لا یُقارُّوا علی کِظَّةِ ظالِمٍ، و لا سَغَبِ مَظلومٍ، لأَلقَیتُ حَبلَها علی غاربِهِا؛ امام علی علیه السلام : اگر نبود حضور آن جمعیت و تمام شدن حجّت با وجود یار و یاور و اگر نبود که خداوند از دانایان پیمان گرفته است که بر سیری ستمگر و گرسنگی ستمدیده رضایت ندهند، هر آینه مهار شتر خلافت را بر شانه اش می انداختم. ” صدها و هزاران موضوع و عنوان در فرهنگ اسلامی برای این حدیث داریم که در حکومت اسلامی. امام فرمود ما بر پرخوری ظالم و فقر و مشکل مظلوم کوتاه نمیآییم. مساله ولایت و ولایتمنداری در ذیل این است.
رئیس ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت ادامه داد: در دنیا مشکل کل مردم و مسلمانان و مستضعفین ظلم ظالمین و گرفتاری مظلومین است. امروز این قدرت به ملت و جمهوری اسلامی داده شده در پرتو رهبری امام راحل و مقام معظم رهبری که دنیا و رسانهها خبرهای اولشان از ایران اسلامی است. این قدرت به دست ما آمده و در طول این ۴۸ سال ما گامهای بلندی در همه جهت برداشتیم. گر چه دشمن تلاش میکند ما هم به تردید بیفتیم در حالی که در آغاز انقلاب و جنگ ما سیم خاردار نداشتیم و به ما نمی فروختند امروزه ۲۰ کشور در صف خرید پهپادهای ایران هستند. این قدرت را ما داریم. ما باید بتوانیم هدف امام علی (ع) را پیاده کنیم.
مساله امامت و ولایت را با شکل کاربردی و اجرایی پیاده کنیم
آیت الله دین پرور با اشاره به خاطرهای از قبل انقلاب اسلامی که در قم مجلهای برای کودکان نبودگفت: ما تلاش کردیم مجلهای تحت عنوان “دفتر رنگارنگ برای کودکان لایق و زرنگ” را چاپ کردیم. پس از چاپ اول جلوی چاپ دوم را گرفتند. در آن زمان در قم مدرسه دخترانه اسلامی نبود. ما آن را راه اندازی کردیم اما خیلی سریع آن را بستند. امروزه ما باید به کم قانع نباشیم بلکه اوج را در نظر بگیریم و مساله امامت و ولایت را در شکل کاربردی و اجرایی بتوانیم پیاده کنیم. این دهه چنین فرصتی را برای ما فراهم کرده است که نهادها و سازمان ها این کار بزرگ را شکل دهند.
تداوم انقلاب و جبهه مقاومت و زندگی مردم به الگوگیری از امام علی(ع) است
در ادامه حسین ظریفمنش- دبیر ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید بزرگ غدیر- با تاکید بر این موضوع که در طول یک دهه گذشته، دهه امامت و ولایت هر سال پررونقتر و باشکوهتر از سالهای قبل برگزار شده است یادآور شد: در سال اول وقتی این مساله را مطرح کردیم از برخی جاها به ما پیام دادند یک روز را جشن بگیرید چرا میخواهید ده روز جشن بگیرید. با توجه به آموزههای امام علی(ع) و نگاهی که به رهنمودهای امامین انقلاب اسلامی داشتیم به این نتیجه رسیدیم که نه تنها ده روز بلکه بخش زیادی از زمان خود را به گفتمان علوی اختصاص دهیم. نگاه ما این است که دهه امامت و ولایت علاوه بر اینکه گرامیداشت بزرگترین عید ما و روز آسمانی و اعلام ولایت و امامت امیرالمومنین علی(ع) است. گرامی داشت این روز از بالاترین فضیلتها است.
ظریفمنش با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره) به جایگاه غدیر، این بیانات را خیلی ارزشمند عنوان کرد و گفت: در چند سال گذشته امام علی(ع) به عنوان وحدت میان امت اسلام مطرح شده و اهل سنت این روز را جشن میگیرند. امام علی(ع) نماد سبک زندگی ما در همه حوزهها است و هم الگوی حکمرانی ما است. حتی کشورهای غیرمسلمانان هم از غدیر میتوانند در حکمرانی درس بگیرند. خوشبختانه ما در کشور عنوان دهه امامت و ولایت را داریم و بسیاری از دستگاهها برنامههای متعددی را برای این ایام پیش بینی میکنند.
غدیر برای این نیامده که فقط جشن بگیریم برای این آمده که چگونه تبعیت کنیم
وی گفت: اوج جشن دهه امامت و ولایت مهمانی غدیر است که مورد توجه رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته است. علاوه بر آن ایجاد یک جریان فکری و فرهنگی برای افزایش توجه به فضایل امام علی(ع) و آموزههای علوی و فلسفه غدیر است. ما باید تاکید بر بُعد حکومتی غدیر، وحدت میان فرق اسلامی با تاکید بر ولایت امام علی(ع) و فضایل امام علی(ع) داشته باشیم. برادران اهل سنت در بازسازی واقعه غدیر، در نذرها و اطعام نیز شرکت داشتهاند. این مساله درون شیعی نیست و این ظرفیت وجود دارد که علاوه بر اینکه عامل وحدت در جهان اسلام باشیم حتی به عنوان صدور انقلاب به آن نگاه کنیم. باید جشنها و گرامیداشتها توأم با معرفت باشند و فقط بحث شیرینی و شکلات و فلافل خوردن نباشد. از حوزه علمیه و شهرداری دعوت شده تا معرفت افزایی هم داشته باشیم و توجهها را به آموزههای علوی جلب کنیم. امام خمینی(ره) می فرماید: غدیر برای این نیامده که فقط جشن بگیریم برای این آمده که چگونه تبعیت کنیم. اگر گرامیداشت توأم با معرفت افزایی را دنبال کنیم خیلی ارزشمند است. مردمی سازی نیز مساله بسیار مهمی است. مردم را باید مشارکت دهیم هر کسی به هر میزانی که میتواند وارد میدان شود. اگر هر خانواده حتی با یک لیوان شربت در این جشن مشارکت داشته باشند برای ما ارزشمند است.
دبیر ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت با تاکید بر این موضوع که دستگاه ها باید تسهیلگر و فضاساز باشند و جلب مشارکت جوانان و بانوان در این جشن بسیار مهم است گفت: در بنیاد غدیر ششمین جشنواره تقدیر از آثار دانشجویی، همایش سیره علوی، جشنوارهها و همایشهایی تحت عنوان حکمرانی علوی نیز برگزار میشود. نشستهایی در دانشگاهها و حوزههای علمیه، همایش وحدتی در هرمزگان. را نیز داریم.
وی گفت: شعار امسال «امیرالمؤمنین معیار زندگی، الگوی حکمرانی» در نظر گرفته شده است. با انتخاب این شعار خواستیم بگوییم به جوانان و مردم که سبکهای زندگی ذاتا مسموم غربی و انسان ساخته شما را به سعادت نمیرساند. امام علی(ع) معیار زندگی در همه ابعاد و جهتهای زندگی است. دست نوشتهها و دستورالعملها و کتابها و نامهها ملاک مدیریت نیست، مدیریت را باید از امام علی(ع) آموخت. باید بدانیم تداوم انقلاب و جبهه مقاومت و زندگی مردم به الگوگیری از امام علی(ع) است.
در ادامه این مراسم سایر اعضای ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت از استانهای مختلف به ارائه دیدگاه و برنامههای خود برای ترویج فرهنگ و گرامی داشت عید غدیر پرداختند.
انتهای پیام