عبور از دروازه تاریخ با کشف کودتا علیه جمهوری اسلامی
ارتباط فردا: امروز ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبتها و اتفاقات تاریخی این روز میپردازیم.
کشف کودتا علیه جمهوری اسلامی- ۱۳۶۱
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی، عناصر خودفروخته ضدانقلاب داخلی با هدایت و پشتیبانی دشمنان نظام اسلامی، درصدد توطئه برای سرنگونی این حکومت مقدس برآمدند. در این میان نیروهای جان برکف جمهوری اسلامی جریان توطئهای که قصد براندازی جمهوری اسلامی را داشت کشف کرد و با تهیه مدارک کافی از جمله نوار مکالمات سران توطئه و شناسایی کامل شبکه کودتا، در فرصت مناسب، اعضای اصلی و مؤثر این عملیات را دستگیر کردند.
طراحان این کودتا در نظر داشتند ابتدا مسؤولان تراز اول نظام را از میان برداشته و سپس ریاکارانه به عنوان خونخواهی آنان، با کمک نیروهای بیگانه، سایر ارگانها و نهادهای انقلابی را مورد تصفیه خونین قرار داده و حکومت جمهوری اسلامی را تصاحب کنند.
در بهار سال ۱۳۶۱ اعلام شد کودتایی به سرکردگی صادق قطبزاده وزیر وقت امور خارجه و عضو شورای انقلاب کشف شده و عامل اصلی آن بازداشت شده است. بر اساس اسناد و مدارک موجود صادق قطبزاده برای تحقق هدف خود یک سال و نیم تلاش کرد و با برخی از کشورهای منطقه، نظامیان دوره پهلوی و با روحانیون مخالف نیز ارتباط برقرار کرده بود. وی حتی رابطی را به عربستان فرستاده بود تا برای انجام کودتا پول بگیرد.
فراخواندن سفرای اروپایی از تهران- ۱۳۷۶
یک روز پس از اعلام حکم یک دادگاه محلی آلمان علیه مقامهای بلندپایه جمهوری اسلامی ایران، دولتهای عضو اتحادیه اروپا سفیران خود را از تهران فراخواندند. قاضی این دادگاه که در محافل خبری به دادگاه میکونوس معروف شد، شدیدا تحت تأثیر صهیونیستها بود و در یک محاکمه جنجالی و سیاسی، ایران را متهم به دخالت در قتل یک مخالف این کشور در آلمان کرد.
در پاسخ به تصمیم اتحادیه اروپا، ایران نیز ضمن رد ادعاهای بیاساس دادگاه آلمانی، سفیران خود را از کشورهای عضو این اتحادیه فراخواند.
ادعایی که در دادگاه محلی برلن موسوم به میکونوس علیه ایران طرح شد، در واقع بخشی از تهاجم سیاسی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی بر ضدجمهوری اسلامی ایران بود. به همین علت، دولت ایران، این دادگاه را مردود دانست و پیشبینی کرد که سفرای اتحادیه اروپا، منفعلانه به ایران باز خواهند گشت.
در عمل نیز چنین شد و در حدود ۱۰ ماه بعد از صدور حکم دادگاه میکونوس، سفرای اتحادیه اروپا، یکی بعد از دیگری به تهران برگشتند البته رهبر معظم انقلاب اسلامی طی فرمانی اعلام داشتند که سفیر آلمان باید دیرتر از همه وارد تهران شود و در نهایت سفیر آلمان نیز بعد از تمام سفرا با فضاحت به ایران برگشت.
در تقویم شمسی مناسبتهای دیگری چون استعفای حسین علاء از وزارت بازرگانی در سال ۱۳۱۷، انتصاب ارسلان خلعتبری وکیل دادگستری و روزنامهنویس منتقد به سمت شهردار تهران در سال ۱۳۳۰، تشکیل کنسرسیوم بینالمللی فروش نفت ایران با حضور هشت کمپانی نفتی آمریکایی، انگلیسی، هلندی و فرانسوی در سال ۱۳۳۳، انتصاب علی اصغر پورهمایون به سمت مدیرعاملی شرکت بیمه ایران در سال ۱۳۳۴، آتشسوزی چهار مخزن نفت پالایشگاه آبادان و سوختن ۱۰ میلیون لیتر نفت خام در سال ۱۳۳۷، افتتاح کنگره تأثیر تمدن ایران بر تمدن یونان و روم در شهر رم ایتالیا در سال ۱۳۴۴، قهرمانی تیم فوتبال ایران در جام باشگاههای آسیا در سال ۱۳۴۹، درگذشت پروفسور آنانیاس زنیچکوفسکی بزرگترین دانشمند ایرانشناس لهستانی در سال ۱۳۴۹، کشته و زخمی شدن نظامیان ایران و عراق در پی درگیری مرزی بین دو کشور در سال ۱۳۵۲، درگذشت عباس خاکسار کهنسالترین مرد ایرانی در ۱۳۵ سالگی در همدان در سال ۱۳۵۳، تفویض اختیارات وزیر پست و تلگراف به مدیران کل پست و تلگراف استانها در سال ۱۳۵۶، زلزله شدید استان چهارمحال و بختیاری با بیش از ۴۰۰ کشته در سال ۱۳۵۶، دستگیری و زندانی علیاکبر درخشانی «فرمانده لشکر آذربایجان در سال ۱۳۲۴» از نزدیکان سرلشگر احمد مقربی در سال ۱۳۵۷ و آغاز نهضت اسلامی فلسطین در سال ۱۳۶۱ ثبت است.
در تقویم قمری نیز رحلت “شیخ بهایی” عالم و دانشمند بزرگ عهد صفوی در سال ۱۰۳۰ به ثبت رسیده است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی
تصرف سیبری توسط روسیه- ۱۶۳۳
منطقه سیبری به بخش وسیعی از قسمت آسیایی روسیه که ناحیه پهناوری که تا کرانه اقیانوس آرام را در بر میگیرد، اطلاق میشود. روسها در اوایل قرن هفدهم به سرعت بر منطقه سیبری تسلط یافتند و ظرف مدت سه دهه مرزهای کشور خود را قریب ۵۰۰۰ کیلومتر پیش برده و تا کرانههای اقیانوس آرام رساندند.
روسها در ابتدا در آن منطقه به دنبال خَز بودند اما وجود نمک، الوار و انواع مواد معدنی و کانیها روسها را در این سرزمین ماندگار کرد. روسها از طریق داد و ستد و معامله با اهالی سیبری درآمد خود را افزایش دادند.
امروزه سیبری از عمدهترین نواحی توسعه صنعتی روسیه به شمار می رود و انتقال صنایع و اماکن تجاری به این منطقه بر رونق آن افزوده است، البته در برخی از مناطق شمالی آن بومیان به حیات خود ادامه داده و از طریق شکار حیوانات دارای پوست گرانبها، به زندگی خود تداوم میبخشند.
در طول دوران پادشاهان روس، اردوگاههای کار اجباری و تبعیدگاههای مجرمان و محکومان، در سیبری قرار داشت.
در تقویم میلادی مناسبتهای دیگری چون تولد “راجر بیکُن” فیلسوف و نظریهپرداز انگلیسی در سال ۱۲۱۴، آزمایش اولین کشتی الکتریکی با نیروی باتری در رودخانه “نِوا” در سال ۱۸۳۸، اختراع ماشین تولید سرمای مصنوعی فرانسه در سال ۱۸۵۹، ترور “امیلیانو زاپاتا” انقلابی مکزیکی در سال ۱۹۱۹، مرگ بوربنگ، محقق مشهور علوم طبیعی در سال ۱۹۲۶ و درگذشت “انور خوجه” رئیس جمهور سابق آلبانی در سال ۱۹۸۵ ثبت شده است.
انتهای پیام