چرا افزایش ۴۵ درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ اقدام مهمی است؟
مجتبی ظفری پور در یادداشتی با عنوان « چرا افزایش ۴۵ درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ اقدام مهمی است؟» که در اختیار ایسنا قرار داده است، با اشاره به نکات و ویژگیهای این اقدام عنوان کرد:
*انعطافپذیری این مصوبه: کارفرمایان با کسب مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتوانند بیش از میزان مصوب نیز به کارگران پرداخت کنند که این اقدام به عنوان رویکرد حمایتی دولت برای افزایش انگیزه و بهرهوری است.
*حمایت تشکلها: تشکلهای کارگری و انجمنهای صنفی از این افزایش حمایت خوبی به عمل آوردهاند.
* نگاه عدالتمحور دولت: این اقدام در راستای تقویت رویکرد عدالتمحور دولت و نشانهای از اراده سیاسی برای بهبود وضعیت کارگران باید مدنظر قرار گیرد تا این نگاه در مجموعه دولت تقویت شود.
*عدالت اجتماعی و کاهش شکاف طبقاتی: افزایش دستمزد تنها یک اقدام اقتصادی نیست بلکه اقدامی عدالتخواهانه برای کاهش نابرابریهای اجتماعی است. این سیاست گامی است در جهت تامین حقوق اولیه کارگران و فراهم آوردن زمینهای برای دستیابی به زندگی شایسته و معیشتی منصفانه. این طرح، تجلی احترام به کرامت انسانی و حقوق اساسی کارگران است؛ از این رو، افزایش دستمزد به عنوان ابزار تحقق عدالت اجتماعی و پاسداری از ارزشهای انسانی، به عنوان یکی از ارکان سیاستهای دولت مورد تاکید قرار میگیرد.
*تعهد دولت به ایجاد جامعهای برابرتر: این توافق عدالتخواهانه، نشانهای از تعهد دولت و طرفین مذاکره مزدی به کاهش شکافهای درآمدی و ایجاد فرصتهای برابر برای همه اقشار جامعه بوده و گام مهمی در جهت توسعه پایدار و اجتماعی عادلانه به شمار میرود.
*افزایش حقوق به نفع بازنشستگان: این توافق به دلیل اینکه بر زندگی بازنشستگان حداقلی بگیر تامین اجتماعی تاثیر مستقیم میگذارد و باعث افزایش حقوق ماهیانه بازنشستگان حداقلی بگیر به میزان حداقل دریافتی میشود، بازنشستگان بالای حداقل هم از این افزایش حداقل نفع میبرند.
* کمک به جذب کارگر ماهر و بهرهوری بیشتر: این طرح میتواند دست کارفرمایان را برای جذب کارگر ماهر باز کند و دولت هم یک گام به سمت مهارتآموزی کارگران برای تخصصی شدن بیشتر مشاغل طی میکند.
انتهای پیام