تحولات چشمگیر حوزه بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان
محمدی افزود: طی سالهای اخیر، تجهیزات پیشرفتهای به بیمارستانهای استان افزوده شده که شامل دستگاههای سیتی سیمولاتور و پتاسکن، شتابدهنده خطی پرانرژی برای درمان سرطان، دستگاههای پیشرفته MRI که در بیمارستانهای زاهدان، سراوان و خاش نصب شدهاند و میکروسکوپ کاشت حلزون شنوایی بوده است.
وی گفت: این تجهیزات باعث شدهاند که بسیاری از اعمال جراحی فوقتخصصی، مانند جراحی تومور مغزی و ارتوپدی، در شهرهایی نظیر سراوان انجام شوند و مردم دیگر مجبور به سفر به زاهدان یا شهرهای دیگر نباشند.
محمدی ادامه داد: از سال ۱۳۹۸ تاکنون، ۱۳۶ کودک ناشنوا با استفاده از تکنولوژی کاشت حلزون شنوایی در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان درمان شدهاند و توانایی شنیدن پیدا کردهاند.
وی اظهار کرد: در سال ۱۳۵۶، تنها ۱۷۱ پزشک در استان فعالیت داشتند که بسیاری از آنها غیرایرانی بودند. امروز، تعداد پزشکان عمومی به ۳۶۵ نفر و پزشکان متخصص به ۴۵۳ نفر رسیده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تعداد پرستاران از ۱۰ نفر در سالهای اول انقلاب، اکنون به یک هزار و ۸۲۰ نفر افزایش یافته است، تعداد ماماها نیز از سه نفر پیش از انقلاب، به ۷۹۱ نفر در حال حاضر رسیده است.
محمدی بیان کرد: پیش از انقلاب، تنها یک پایگاه اورژانس در کل استان وجود داشت؛ اما اکنون ۲۲ پایگاه شهری و ۴۴ پایگاه جادهای فعال هستند، ۸۹ آمبولانس، یک اورژانس هوایی، دو اتوبوس آمبولانس و حتی یک دستگاه موتورلانس برای مواقع ترافیکی در استان فعالاند.
وی گفت: تعداد خانههای بهداشت از ۳۰ واحد در سالهای ابتدایی انقلاب، اکنون به ۳۰۷ واحد رسیده است، علاوه بر این، ۳۸ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و ۵۴ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی نیز در حال فعالیت هستند.
محمدی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون، هیچ بیماری در استان به علت مالاریا جان خود را از دست نداده است، بیماریهای فلج اطفال و سرخک نیز به طور کامل ریشهکن شدهاند.
وی در ادامه افزود: نرخ تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی ماژور نیز با انجام آزمایشهای پیش از ازدواج و آموزش به خانوادهها، کاهش قابل توجهی یافته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: حوزه بهداشت استان موفق شده است الگویی کشوری در زمینه واکسیناسیون باشد و بسیاری از بیماریهای قابل پیشگیری را ریشهکن کند.
وی خاطرنشان کرد: افزایش مراکز درمانی و خدمات تخصصی در مناطق محروم، توسعه آموزش بینالمللی و جذب دانشجویان خارجی، کاهش نیاز به سفرهای درمانی با تجهیز بیمارستانهای محلی از جمله اقدامات است.
ارتباط فردا: به نقل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان محمدی افزود: این تحولات، نشاندهنده جهش عظیم استان سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان پس از انقلاب اسلامی است.
انتهای پیام